Qui som?

L’Associació de Familiars i Persones amb Alzheimer i altres demències d’AFA CANALS és una entitat encaminada a millorar la qualitat de vida de les persones amb malaltia neurodegenerativa així com la dels seus familiars cuidadors.

Amb un fort arrelament i trajectòria dins la població de Canals i de la Comarca de La Costera, compta amb convenis de col.laboració signats amb organismes públics com, l’Ajuntament de Canals, Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclussives,  Federació Valenciana d’Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer (FEVAFA) i Confederació Espanyola d’Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer (CEAFA), i entitats privades com La Caixa. Així mateix, realitza actuacions conjuntament amb l’IES Pou Clar d’Ontinyent, IES La Costera de Xàtiva i CEIPS de la localitat.

La finalitat d’AFA CANALS és atendre de manera integral i personalitzada al col.lectiu de persones amb Alzheimer i/u altres demències i els seus familiars cuidadors, així com accedir a tots els recursos necessaris per a aconseguir una millor atenció de les persones que pateixen demència.

AFA CANALS va ser fundada l’any 2008, per un grup de familiars de persones amb Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives. El motiu de la seua fundació fou la confusió i angoixa que sentien les famílies en conèixer el diagnòstic, davant la mancança de serveis especialitzats propers a les persones que patien aquesta malaltia.

Davant aquestes necessitats es va formar un grup reduït i des de setembre del mateix any es va encetar un Taller de Memòria en horari de mati.

Vam encetar aquest taller en una sala menude de l’Escola Permanent d’Adults (EPA). Al poc de temps vam aconseguir la cessió d’un espai més ampli per part de l’Ajuntament de Canals. Malgrat aquesta nova ubicació, l’increment en la demanda de persones usuàries va fer que fos insuficient també aquest espai. Fou l’any 2017 quan l’entitat va poder accedir a unes instal.lacions més idonees a les finalitats i activitats que oferia. Aquesta nova seu ha estat cedida per l’Ajuntament de Canals per una vigència de 5 anys renovables anualment fins els 30 anys.

Des dels seus inicis, AFA CANALS ha apostat per una intervenció integral i personalitzada adaptada a les característiques físiques i cognoscitives de les persones usuàries adequant els seus programes i activitats acord a l’evolució de la malaltia i a les necessitats de cada persona.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com